Články

13.4.2022

Recitační soutěž

 

 Recitační soutěž

 V týdnu od 28.2 proběhla v naší škole třídní kola recitační soutěže. Účastnily se děti od 2. do 9. třídy.

Ve středu 9.3 proběhlo v krásném prostředí naší nově zrekonstruované auly školní kolo. Celá soutěž byla zahájena společnou recitací 1. třídy, kterou společně s paní učitelkou a družinářkou připravily. Začátkem tohoto týdne do 1. třídy nastoupila i holčička z Ukrajiny, která nám zarecitovala verše v ukrajinštině.

Po tomto úvodu již následovala soutěž samotná. Žáci byli rozděleni do 4 věkových kategorií – 2.-3. třída, 4.-5. třída, 6.-7. a 8-9. Během soutěže jsme slyšeli opravdu krásné výkony dětí. Někteří si zvolili verše klasické, jiní sázeli na důvtip a zábavu. Dvě hodiny utekly jako voda a pro porotu, složenou z paní učitelky Literové, Hannay a Jirušové, bylo mnohdy těžké vybrat pouze čtyři žáky, kteří postupují do okresního kola, které se bude konat 5.4. v Kolíně.

V kategorii 4.-5. třída jsme měli možnost se opět zaposlouchat do ukrajinštiny v podání Semjona Bolotina, který naši školu navštěvuje již od září.

Do okresního kola postoupili tito žáci: Matěj Tesař, Adéla Váchová, Kateřina Istenčinová, Thomas Suchý, Eliška Kalabisová, Veronika Maláková, Eliška Nádvorníková, Michal Tesař, Jáchym Hošek, Jindra Novák, Michal Vokoun, Nikol Kalabisová, Amálie Nováková, Eliška Charvátová, Nikola Vaňková a Helena Zuzová.

MH


Fotogalerie