Akce

5.9.2015

Od 3.7. do 5.9. vystavuje keramický kroužek na tvrzi v Nebovidech

 

Od 3.7. do 5.9. vystavuje keramický kroužek na tvrzi v Nebovidech Výstava STRAŠIDÝLEK je doplněná fotografiemi s další úspěšnou tvorbou našich dětí.
Můžete se podívat v době, kdy promítá LETNÍ KINO. Tvrz – jak je na plakátu – bude otevřena od 17:30 hod. Srdečně Vás zveme. I. Kopecká
Paní Doušová nám napsala povídání a informace o prázdninovém programu tvrze:
Nebovidské multi je opět tady! Vezměte děti do kina, projděte si historickou tvrz, vyrobte si svíčku, namíchejte bylinky, vyřešte hlavolam, dejte si pivo /rodiče/, ochutnejte palačinku, rozhlédněte se po nočním nebi a odpočiňte si u dobrého českého filmu. To vše vás čeká v Nebovidech na tvrzi. Letní kino zde zahajuje již čtvrtou sezónu.
Prázdniny, historická stavba, český film, tradiční řemesla a dobrá atmosféra se potkávají na Nebovidské tvrzi každý druhý pátek. Nejnovější české filmy jsou promítány v rámci letního kina přímo na nádvoří tvrze. Miniseriál symbolicky zahajuje v pátek 3. července 2015 film Jiřího Mádla Pojedeme k moři. Výjimečný snímek plný skvělých hereckých výkonů se dívá na svět dětskýma očima a postupně odhaluje skrytá tajemství. Představení začíná po setmění, tedy cca 21:15 hod.
Od 19:00 hod. se v prvním patře tvrze promítá dětské představení Croodsovi. Jde o dobrodružnou animovanou komedii, kde také stojí před objektivem celá rodina, ale již ta první na světě – pravěká.
Nebovidská tvrz je pro diváky a návštěvníky otevřena v promítací den vždy od 18:00 hod. a k občerstvení nabízí pivo, limo, palačinku či klobásu. Pro děti je připraveno tajemné pohádkové podzemí, prolézačky, hry a hlavolamy, ale především řemeslné dílny – svíčkárna a apatyka, kde si mohou vytvořit vlastní svíčku či namíchat lektvar.
V průběhu prázdnin Nebovidská tvrz promítne tyto české snímky: Fotograf (17. 7.), Hodinový manžel (31. 7.), Vybíjená (28. 8.). O tom, jaký film se bude promítat 14. července rozhodují sami diváci na webových stránkách. V nabídce jsou snímky „10 pravidel jak sbalit holku“ a „Fair play“. Hlasujte na webu nebovidskatvrz.cz či facebookovém profilu spolku Nebovidská tvrz, který letní kino pořádá.
V případě nepříznivého počasí se projekce přesouvá pod střechu tvrze. Návštěva kina pod hvězdami, kde se dobře pobavíte, najíte a napijete, má neopakovatelnou atmosféru.
Již tento pátek se na Vás těší spolek Nebovidská tvrz