Články

5.10.2020

S kamarádem za dobrodružstvím

 

 

S kamarádem za dobrodružstvím

 

V úterý 15. 9. se celá MŠ vydala s kamarády za dobrodružstvím. Každá třída se svými třídními učitelkami si vybrala jiný cíl cesty. Zatímco nejmenší děti z „malé třídy“ poznávaly okolí MŠ a II. třída vyrazila směr beachové hřiště v Zámeckém parku, nejstarší děti volily cestu vzdálenější. IV. třída předškolních dětí navštívila fotbalové hřiště, kde je čekaly sportovní soutěže.

I. třída se vydala do Dobešovic s paní učitelkou Beňovskou a Kořínkovou.

Cestou s dětmi jsme poznávali plody podzimu, ale i zvířata pasoucí se na přilehlých pozemcích tamních domů. Zadní cestou kolem rybníka jsme došli na dětské hřiště, kde jsme se občerstvili a změřili své fyzické síly na prolézačkách. Poté jsme se vydali zpět do MŠ. Protože se nám výlet líbil a počasí nám mělo přát i další dny, rozhodli jsme se, že si vyšlápneme ještě dvakrát.

Středeční dopoledne jsme věnovali výpravě také na beachové hřiště v Zámeckém parku. Z domova jsme si zabalili lopatky, sušenku a pití a vyrazili jsme. Cesta nebyla daleká, a tak jsme měli dostatek času na vytvoření hradu v písku. Připojila se k nám i psí návštěva s doprovodem, ze které jsme měli velkou radost. Fenka Anyolli nám předvedla, jak se „čistí“ jezírko od klacíků a že nás dokáže předběhnout za každé situace. Po tomto závodu následovala opět cesta do MŠ

Další den jsme se vypravili do Nebovid na dětské hřiště. Všechny děti se těšily a tak „šláply“ do kroku a za chvilku míjely domovy kamarádů v Nebovidech. Na dětském hřišti se k nám přidali nebovidští rodiče – rodiny Kopeckých, kteří dětem i učitelkám donesli občerstvení. Děti se na domácí moučník vrhly s velkou chutí a paní učitelky uvítaly teplý čaj. Poslední zpáteční cestu do MŠ, nás tmavé mraky věštící déšť motivovaly k rychlé chůzi zpět do MŠ. I přes nepřející (chladné) počasí si děti pobyt na hřišti užily.

Avšak pátek byl už odpočinkový!!!                                                               Šárka Kořínková