Články

5.5.2016

Čarodějnické přespávání ve družině 29. - 30.4.2016

 

 Sešli jsme se v 18.00 na školním hřišti u ohniště, kde jsme si opekli buřtíky. Když jsme byli najedení, vyrobili jsme si čarodějnici. pěkně jsme ji nacpali slámou, namalovali pěkný obličej. Moc se nám líbila, ale přece jen jsme ji spálili. U ohně jsme si zazpívali spoustu krásných písniček a zahráli si hru kdo vymyslí nejvíce písniček, ve kterých vystupují zvířátka. 
Správná čarodějnice musí mít také nějaké zvířátko. My máme hady. Vyrobili jsme si je z novin - soutěžili jsme, kdo dokáže z novin natrhat nejdelšího hada.  
Pak už se začalo stmívat a my jsme šli do školy. Ve družině se paní vychovatelka Simona proměnila v čarodějnici a děti proměnila v pohádkové bytosti. Byli zde Smolíček Pacholíček, Karkulka, Popelka, Bílá paní, vlk, víla Amálka atd. Každý musel uhodnout v koho ho paní vychovatelka proměnila. Zahráli jsme si ještě hru na žáby. Potom už jsme si rozbalili spacáky a nachystali se ke spaní. Paní vychovatelky nám před spaním četly z knížky Malá čarodějnice. To nás všechny ukolébalo ke spánku.
Ráno jsme vstávali velmi brzo - už v 6.00.Po snídani nás sluníčko vytáhlo na hřiště, kde jsme si zahráli na čísla, na schovku, cukr káva limonáda..., zapojily se i paní vychovatelky a bylo to moc fajn. Postupně jsme se rozcházeli domů s dobrým pocitem hezky prožitých dnů.

Za 3. oddělení Simona Mejšnerová